Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Ιερείς του Ναού

Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Παλαιού Φαλήρου το 1925 σταματά να είναι παρεκκλησιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου και ορίζετε ως ενοριακός ναός. Από τότε έχουν τοποθετηθεί αρκετοί ιερείς που με ευσέβεια και φόβο Θεού, διακόνησαν το ναό και άφησαν το στίγμα τους.

+Πατήρ Ευγένιος Ευγενίδης
Ο πρώτος ιερέας που διακόνησε στο ναό είναι ο πατήρ Ευγένιος Ευγενίδης που διακόνησε στον πρώτο ναό μέχρι το 1932

+Πατήρ Καλλίνικος Καλιάρχος
Το 1932 τοποθετείτε εφημέριος ο πατήρ Καλίνικος Καλιάρχος που διακόνησε το ναό μέχρι την κοίμησή του το 1946. Προηγουμένος το 1939 συνέδεσε το όνομά του με τη πρώτη επέκταση του ναού. (σημ: στη φωτο ο πατήρ Καλίνικος είναι ο ιερέας δεξιά)

+Πατήρ Δημήτριος Αγιουτάκης


Την 1η Οκτωβρίου  1947 αναλαμβάνει ο πατήρ Δημήτριος Αγιουτάκης που εργαζόμενος με ζήλο εξωράισε το ναό. Το 1955 κατασκευάστηκε ο τρούλος και επισκευάσθηκαν τα κεραμίδια ενώ έγιναν τα εσωτερικά επιχρίσματα και η πλακόστρωση του ναού καθώς και άλλα μικρότερα έργα.

Μεγάλο το ενδιαφέρον του πατρός Δημητρίου για τα κατηχητικά όπου πλήθος ενοριτών συμμετείχαν σ’ αυτά. Ο πατήρ Δημήτριος διακόνησε μέχρι το 1965.

Πατήρ Παντελεήμων Σταματογιαννάκης
Το 1965 μετά την αποδημία του πατρός Δημητρίου αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο ο π Παντελεήμων Σταματογιαννάκης. Στις 12 Σεπτεμβρίου 1965 παρουσία του τότε δημάρχου Π Φαλήρου Δημητρίου Ψαρράκη τέθηκε ο θεμέλιος λίθος της ΄β επεκτάσεως του ναού αφού ο ναός δεν επαρκούσε για να εξυπηρετήσει τις λατρευτικές ανάγκες της συνεχώς αυξανόμενης πληθυσμιακά συνοικίας.

Πατήρ Νικόλαος Παπουδάκης
Στις 20 Ιανουαρίου 1977 αναλαμβάνει ο πατήρ Νικόλαος Παπουδάκης να συνεχίσει το έργο τόσο του καλλωπισμού του ναού όσο και των ψυχών των ενοριτών. Ο πατήρ Νικόλαος διακονεί ως τις μέρες μας το ναό από τη θέση του προϊσταμένου. Η ολοκλήρωση της αγιογράφισης, ο κλιματισμός και πολλά άλλα έργα έγιναν επί των ημερών του. 

 Πατήρ Ιωάννης Νιφόρος
Τον Ιούνιο του 1977 τοποθετείτε λόγω της πλυθησμιακής αύξησης της ενορίας και ο πατήρ Ιωάννης Νιφόρος. Διετέλεσε μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2005 ως πρόεδρος του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας.

+Πατήρ Χρήστος Πρασσας 
Το 1990 τοποθετείτε ο πατήρ Χρήστος Πρασσάς που διακόνησε στο ναό μέχρι το 2001. (σημ: στη φωτο ο πρώτος από αριστερά)

Πατήρ Δημήτριος Λακαφώσης
Το Μάρτιο του 2005 τοποθετείτε ο πατήρ Δημήτριος Λακαφώσης και αναλαμβάνει τη δύσκολη θέση του Υπεύθυνου Νεότητας.

Πατήρ Μιχαήλ Βέργος
Το Δεκέμβριο του 2012 τοποθετείτε ο πατηρ Μιχαήλ Βέργος, ο νεότερος από όλους τους ιερείς που έχουν τοποθετειθεί στην ενορία μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου