Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Τριήμερη Εκδρομή 2019

  Την Δευτέρα 29 Απριλίου Δεύτερη μέρα του Πάσχα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησε η τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή του Ενοριακού Κέντρου Νεότητας. Προορισμός ήταν η Ανατολική Θεσσαλία. Πρώτη στάση η Ιερά μονή Ξενιάς κοντά στον Αλμυρό του Βόλου που  οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσεται στη μονή από τον 16 αιώνα. εν συνεχεία ανηφόρισαν μέχρι την Παλαιότερη μονή που μετά τον σεισμό του 1980 είχε καταστραφεί και ευτυχώς τώρα αναστυλώνεται.
  Επόμενη  στάση ήταν η Μηλιές του Πηλίου ένα γραφικό χωριό με γνωστότερα σημεία του τον σιδηροδρομικό σταθμό του και τον ναό των Ταξιαρχών στην πλατεία. Την επομένη ημέρα γνώρισαν την πόλη της Λάρισας προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγίου Αχιλλείου επισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού στον ομώνυμο ναό, επισκέφτηκαν τον οικισμό Αμπελάκια και εν συνεχεία προσκύνησαν στην Ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Δημητρίου Κομνηνείου Στομίου και  που είχαν την ευκαιρία για μια γόνιμη συζήτηση. Στην συνέχεια έγινε μια στάση στην Αγία Παρασκευή Τεμπών.
   Την Πρωτομαγιά τελευταία μέρα της εκδρομής προσκύνησαν στην ιερά μονή Αγάθωνος με την πλούσια ιστορία και το σκήνωμα του γέροντος Βησσαρίων. Όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν υπέροχα και αναμένουν τις επόμενες εξορμήσεις.

Ι. Μονή Ξενιάς




 Μηλιές




 στη Λάρισα



 Αμπελάκια





 Ι. Μονή Στομίου




 Τέμπη
Άγιος Αχίλλειος
Μονή Αγάθωνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου