Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Εορταστικές εκδηλώσεις

Την Κυριακή 20Δεκεμβρίου τα παιδιά του κέντρου νε΄λοτητας της ενορίας μας όπως κάθε χρόνο είπαν τα κάλαντα στις κυρίες που φιλοξενούνται στο γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης. Με πολύ χαρά αφού έψαλλαν τα κάλαντα μοίρασαν και από ένα μικρό δωράκι.

Το απόγευμα τις ίδιας μέρας είχε προγραμματισθεί η Χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών στην αίθουσα του κέντρου νεότητας κάτω από το Ναό μας. Ποιήματα, κάλαντα, ύμνοι και ένα μικρό σκετσάκι ήταν αυτά που αποτέλεσαν το λιτό αλλά γεμάτο αγάπη και μηνύματα περιεχόμενο της εορτής.

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου τα παιδιά επέλεξαν μερικές από τις φτωχότερες οικογένειες τις ενορίας και προσέφεραν το Δέμα Αγάπης. Λίγα τρόφιμα που προσέφεραν τα ίδια τα παιδιά από τις οικονομίες τους, παρά την οικονομική δυσκολία που βιώνουν και τα ίδια, αποτέλεσαν την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον.

Την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου μετά την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, οι κατηχητές και τα παιδιά άλλα από μόνα τους άλλα με την βοήθεια των γονιών τους ετοίμασαν ένα πλούσιο πρωινό διατηρώντας την 20ετή και πλέον παράδοση που θέλει να μοιραζόμαστε το εορταστικό πρωινό και να έχουμε την δυνατότητα παιδιά κατηχητές, γονείς, ψάλτες, επίτροποι άλλα βεβαίως και οι ιερείς να έρθουμε εγγύτερα ο ένας με τον άλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου